maanantai 28. heinäkuuta 2008






Viikonloppu hujahti taas töiden merkeissä. Spektrissä oli aika lailla väkeä liikkeellä, osittain kiitos siitä tivolille joka ilahdutti meitä kauppakeskuksen pihassa. Aikaa jäi kuitenkin myös neulomiselle :) Nyt on taas pienen tauon jälkeen vuorossa heijastinpipot - niitä kun on niin mukava ja rentouttava tehdä välipalana muiden hommien lomassa! Tässä muutamia kokeiluja eri langoista (Iceland, Inka, Kitten+Smart ja Cool Flamme), ja erilaisilla pinnoilla. Ylempi kuva on otettu ilman salamaa.

Sain myös Lima-kokeiluja eteenpäin. Tossuista tuli hyvät, mielestäni kokokin osui kohdalleen. Nyt työn alla on lapaset, saas nähdä miten niiden kanssa käy!


Tässä vielä kuva tossuista ennen huovutusta: koko sama kuin harmaissa vauvan tossuissa.






Palatakseni vielä siihen neulehoroskooppiin: se on NIIN totta! Härkä - osui ja uppos! Perhe voi todistaa...

Kylppäriremontti on ollut toista viikkoa huilingissa koska isännältä loppui loma ja työt on nyt matkan takana. Seinät on laatoitettu, ja toivorikkaana isäntä kysyi soittaessaan jotta josko joku olisi käynyt laatoittamassa lattian.... Projekti jatkunee parin viikon päästä, siihen asti nautimme edelleen ulkosuihkun raikkaudesta. Hienossa sisustuslehdessä muuten esiteltiin "upea pihasuihku" - hinta n. 900€. Meillä on yhtä hieno (0€) joten heti jutun luettuani tuntui oikein trendikkäältä :D

Tätä lukiessanne - ja etenkin katsellessanne kuvia olette todistamassa uuden aikakauden alkua ja suurta ihmettä: Olen laittanut nyt ensimmäistä kertaa eläessäni kuvia nettiin, ja aivan itse (meni vaan n. tunti...). Siis ilman teinien apua!! Muistankohan vielä seuraavalla kerralla.. ???

-Sirkku-

perjantai 25. heinäkuuta 2008

Hartiahuivi evitasta

Tässä on nyt kuvia eilen valmistuneesta hartiahuivista. Huivi on tosinaan neulottu Evita -langasta. Ja se on tehty aika yksinkertaisella tavalla neulomalla : kaksi nurin yhteen, ja väliin langankierto.






Tänään onkin ollut vilkkaampi päivä täällä Jyväskylän liikkeellä. Olen viimeistellyt eilisen illan pintaneuleita, purkanut Suolahdesta tulleita tavaroita ja jutellut asiakkaiden kanssa. Tännekkin tuli nyt myyntiin mariinda grafian suosittuja heivimiäs paitoja.

Kesä kukkamme voivat hieman huonosti. Pitkät viikonloput meinaavat koitua niiden turmioksi. Jos säät jatkuvat tällaisena, niin luulempa että emme enää elävänä kohtaa kun maanantai-aamuna saavun paikalle.

Viikonloppu häämöttää ja ihan nurkan takana. Tänään huristelen linja-autolla Saarijärvelle. Matkatekemisenä luultavammin se aloittamani haarukkapitsi.

-elli-

p.s. pitsihuivin ohje täältä

torstai 24. heinäkuuta 2008

Pintaneulekurssi

Tänään sirkku piti Jyväskylän liikkeessä pintaneulekurssin. Tällaisia erilaisia pintaneuleita kokeilimme. Mukavaa oli. Vihreällä tehty on nimeltään Rajakarjalainen, muiden nimeä en tiedä.




Tässä kuvassa on hauska esimerkki siitä, miten erilainen käsiala ihmisillä voikaan olla. Kumpikin on tehty samasta langasta, samalla silmukkamäärällä ja samankokoisilla puikoilla.

Sain tänään myös valmiiksi mustasta evitasta tekemän huivini. Huomenna valokuvaan sen ja laitan heti kuvia myös tänne blogiin :D Seuraavaksi pääsenkin tekemään dropsin alpakasta haarukkapitsi huiviani! jeejee

-elli-

tiistai 22. heinäkuuta 2008

neulehoroskooppi!

Kaikkea sitä löytääkin tuolta internetin ihmeellisestä maailmasta :) Tämän löysin erään toisen blogin kautta

horoskooppi

Jotain tuttua löytyi ainakin vesimiehen osioista :) mites sirkku?

maanantai 21. heinäkuuta 2008

Sadepäivän terveisiä!

Vettä sataa ropisee... Varmaan menee tämä päivä ihan sisätiloissa koneella naputellen ja neuloen. Eipä haittaa kun ei ole mitään ulkosuunnitelmia ja sisälläkin on kaikenlaista puuhaa.

Viikonloppuna olimme siellä Muuramessa antiikki ja perinne markkinoilla. Oli mukava tapahtuma. Ihmisiä oli paljon. Tarjolla oli makkaraa ja muurinpohja lettuja. Tutustuimme Keski-Suomalaisiin kädentaitajiin ja vietimme mukavaa aikaa. Pääsimme myös opastamaan ihmisiä neuleharpun käytössä, koukkamisessa, haarukkapitsissä, neulahuovutuksessa ja muussa :) Ihmiset olivat innostuneita ja kiinnostuneita. Sää myös salli meitä. Lauantaina aurinko paistoi ja sunnuntainakin oli hyvä ilma, iltapäivällä vasta noin 15.00 aikaan alkoi satelemaan vettä, mutta se ei paljoa haitannut kun oltiin jo niin pitkälle päästy. Paljon ehdin myös tekemään huiviani mustasta Evitasta, toivon mukaan saan sen pian valmiiksi ja saan kuviakin tänne blogiin. Aloitin myös Dropsin alpakasta huivia haarukkapitsillä.

Naapurissamme oli Harjun paperin naiset. Mukavia ihmisiä ja varmasti tulemme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan ja muidenkin yliopistonkadun yrittäjien kanssa. Hieman on jo idean poikasta ilmoilla jonkinlaisesta yhteistapahtumasta.

Tässä linkki heidän sivuilleen http://www.harjunpaperi.fi/
Aivan ihania kortteja :D

Olen löytänyt kuunnelmat elämääni. Eilen illalla kuuntelin Forest Camp:ia vanhoilta kunnon c-kaseteilta ja virkkailin jälleen heijastinkukkasia :) Taidan jatkaa projektia tänään!

-elli-

p.s. kuvassa sirkku Muuramessa viikonloppuna

keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Haarukkapitsiä

Eilen Sirkku piti Jyväskylän liikkeessä haarukkapitsi kurssin. Minäkin tutustuin ensimmäistä kertaa siihen.
Mukavaa puuhaa! :) Tein eilen harjoituksia, mutta suunnittelin tekeväni Dropsin alpakasta itselleni huivin.
Nyt on vaan taas niin monta työtä kesken etten saa aloittaa uutta :).

Kurssilla oli kiva tunnelma ja mukavia ihmisiä. On se vaan aina kivaa kun samoista asioista kiinnostuneet ihmiset kokoontuu.

Tein myös pienen tilkun haarukkapitsiä Lima-langasta. Ajateltiin laittaa sen sitten pesukoneeseen ja katsoa mitä syntyy.

Tässä kuva työn touhusta. Täytyy laittaa lisää kuvia pian.



torstai 10. heinäkuuta 2008

Kukkasia kukantekolaitteella


Tänään tein heijastinkukkasia kukantekolaitteella. Ihan kiva vehje :) Ja ihan nättiä kukkasiakin tuli. Hieman oli hitaampaa kun virkkaamalla, mutta varmasti kun tekee enemmän niin tekeminen nopeutuu. Ylin kuva on otettu salmalla ja alempi ilman salamaa.

-elina-

keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Kukkasten kuvia




Tein tänään taas hieman heijastin kukkasia. Ensimäisessä kuvassa on kukkia kuvattuna ilman salamaa ja seuraavassa salman kanssa. Lanka on ohutta mutta siliti se hohtaa aika hyvin. Ei ehkä kuvasta välity niin paljon. Kukat on nopeita ja kivoja tehdä ja niihin voi käyttää kaikkia langanloppuja. Kokeilin myös tänään. Kokeilin tänään myös tehdä kukantekolaitteella kukkasia. Niistäkin tuli aika kivoja. Täytyy laittaa niistäkin kuvia kun ehdin tehdä hieman enemmän.

-elina-

Taas tapahtuu... :)

Päätimme tänään Sirkun kanssa osallistua muutaman viikon päästä pidettävään tapahtumaan Muuramessa. Työnäytöksiä, myytäviä tuotteita ajattelimme pakkailla autoon lähtiessämme. Johan tässä hieman ehdimmekin rauhottua :)

Nyt vaan pohtimaan että mitä kaikkea sitä tapahtumaan ottaisimme mukaan :)

Lisätietoja tapahtumasta, tästä osoittesta:
http://www.muurame.fi/fi/muuramenantiikkimarkkinat08/




sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Kylläpä eilinen vapaapäivä teki terää! Aamusta pyörähdin Sumiaisten leirintäalueella katsomassa miten kasvivärjäyskurssi pääsi alkuun. Keli oli hieman huolestuttava mutta aika pienillä kastumisilla osallistujat lopulta pääsivät. Hienoja värejä olivat naiset saaneet!

Pikainen käynti kotona, ystävä mukaan ja toiseen päähän puolkuntaa penkomaan vanhan kartanon vintin aarteita! Tavoitteena oli löytää jotain somistustarpeita liikkeisiin, ja mahdollisesti kalusteitakin. Käynti kannatti - varsinaisia kalusteita ei löytynyt mutta pitkään haaveilemani teline kangaspuiden rimoille ja varvoille löytyi vanerisen tynnyrin muodossa. Muutama metri käsin kudottua pellavakangasta, liitutaulu, kori ja merkillinen emaliesine, sekä kaksi kukkalaatikkoa tarttuivat myös mukaan. Merkillinen emaliesine paljastui iäkkäämmän rouvan muistellessa ikiaikaiseksi peräruiskekannuksi! Kannu päätynee Jyväskylän liikkeeseen puikkotelineeksi tms - tervemenoa ihailemaan sitä sinne :)

Loppupäivä meni oikeesti huilatessa, niinkuin pitääkin.

Sunnuntain vietin Spektrissä - vaihtelu virkistää!! Aina yhtä lailla ilahduttaa kun joku asiakas tutustuu Steppiin ensimmäistä kertaa. Ensin ihmetys, epäusko, kiinnostus, ja viimein : pakko kokeilla! Ja sitten se mukava hetki kun asiakas tulee toisen kerran hakemaan lankaa lisää :D

Kylppäriremontti edistyy. Kaakelit on poistettu, seuraavasta vaiheesta ei tietoa. Naisväelle rakennettu pihabudoaari toimii, joskin on viileähkö. Pyykkikonekin on asettunut verannalle sopuisasti ja työskentelee jo ahkerasti huovutuskokeilujen kimpussa :)

-Sirkku-

perjantai 4. heinäkuuta 2008

heijastinkukkia heinäkuussa!

Aurinko paistaa täydeltä taivaalta. Ja ihmiset kävelevät kesävaatteissa liikkeen ohitse :) Mutta minä tyttö se olen virkkaillut heijastinkukkia myyntiin ensi syksyksi :) Niitä on mukava tehdä, mutta huvitti itseänikin tämä ajoitus. No mutta onpa sit valmiina!

Minun pitäisi aktivoitua ottamaan kuvia ja laittaa niitä sitten tänne!

-elli-
Nonniin! Rohkenimpa minäkin tutustumaan blogien ihmeelliseen maailmaan. Niin kuin ystäville ja tutuille on varmasti tullutkin jo selväksi, tietokonehommat eivät oikein ole minun heiniä... Mutta kuluneen talven ja kevään aikana olen suorastaan ylittänyt itseni! Olen oppinut niin paljon uutta, että taatusti jotain vanhaa (ja tärkeää?) on poistunut omalta kovalevyltäni.

Tämä viikko on mennyt viikonlopun kesätapahtumasta toipuessa. Keli suosi meitä käsityöläisiä kaikesta huolimatta, ja ihanan iloisia ihmisiä oli liikkeellä paljon. Tänään me järjestäjät pidimme loppupalaveria tapahtumasta ja jotenkin juttu vaan lipsui jo kovasti tulevaan Wanhan Aseman Joulu-tapahtuman järjestelyihin... Kummasti sitä virtaa löytyy vaikka viikonloppuna oli jo paukut aika vähissä. Aika koville on ottanut myös liikkeen laajentumiset kevään aikana, mutta nyt olemme päässeet jotakuinkin seesteiseen vaiheeseen. KUNNES taas keksitään jotain uutta projektia - me kun ollaan Ellin kanssa aika kovia tyttöjä keksimään kaikkee kivaa!

Tänään on jäänyt puikot laatikkoon - Lima-kokeilut odottaa huovutusta. Odottaa vielä hetken koska isäntä päätti aloittaa kylppäriremontin tänään ja pyykkikone asustaa nyt verannalla :)

-Sirkku-

torstai 3. heinäkuuta 2008

Terveisiä Jyväskylästä!

Tänään onkin ollut mukava päivä. Moni kaveri on käynyt minua tervehtimässä täällä Jyväskylän liikkeellä. Myös asiakkaita ja kivoja sellaisia on käynyt! :D Mutta hassu tuo ilma! nyt paistaa aurinko ja kohta sataa varmaan taas vettä. Toivottavasti ei, ei ole sateenvarjoa.

Lisäsin jälleen uusia kesäisiä kursseja kurssivalikoimaamme :) Makrameekassikurssin, maalauskurssin ja aurinkotekniikkakurssin! Tervetuloa vaan kaikille kovasti.

Silkkivillalla on muuten sähköpostilista mille voi ilmoittautua info@silkkivilla.com. Siitäpä tulikin mieleeni että voisin laittaa kursseista s-postilistalle tietoa kursseista!

Taidanpa istahtaa loppupäiväksi tuohon nojatuoliin neulomaan lima langasta aloittamaani kokeilua :)

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Suunnittelimme tänään Sirkun kanssa kursseja heinäkuulle :) Tulossa on pintaneulekursseja Jyväskylään ja Suolahteen ja Haarukkapitsikurssi.

Itse en ole kokeillut vielä haarukkapitsiä, täytyy ottaa osaa kurssiin ;)

Tänään tuli uusia lankoja. 100% villalanka Lima, Perusta. Mietin että mitä ihmettä siitä oikein tekisi.. Olisi aika kiva vihreä lanka mistä voisi jotain kivaa keksiä :D saas nähdä mitä syntyy!

tiistai 1. heinäkuuta 2008

Tervetuloa!

Tervetuloa lukemaan Silkkivillan Sirkun ja Ellin elämästä, käsityöistä, yrityksen arjesta, kursseista tapahtumista ja kaikesta mahdollisesta muusta :)

Tämä onkin hauska juttu. Tuntuu että kaikilla on blogi ja nyt on meillä myös.

-elina eli elli-