perjantai 27. elokuuta 2010

Syksy näyttää ensimmäisiä merkkejään. Tekee mieli jo siirtyä vähän paksumpiin lankoihin! Lace-huivi on melkein valmis, muutamaa kierrosta vailla - huh. Saumaton jakku nro 2 on hihoja vailla, nyt näyttää jo paremmalta!

Viimeiset pari viikkoa on järjestelty liikettä uuteen uskoon. Onnistupa on nyt ihan uudessa kuosissa, ja liikkeen puolikin alkaa olla valmis syksyä varten. Uutuuslankoja ja muita tuotteita tulee viikottain ja tilaa olis niillekin löydettävä.. Langat on vaihdellut paikkojaan vauhdilla, tuskin itsekään enää muistetaan missä mikin on :)

Onnistupaan saatiin mahtumaan lisää hyllyjä = lisää lankoja :D


Ja kudontatyöt odottavat edelleen tekijäänsä. Inspiraatio niihin antaa nyt odottaa itseään..

Olemme edelleen leikkineet leimasimilla. Uusi erä saapui alkuviikolla ja nyt niitä on saatavana myös verkkokaupasta.

Kokeiluja tiskirättiin kankaanpainoväreillä:


Ja puulaatikkoon akryyliväreillä:




Huomenna vielä viimeinen rutistus lankojen järjestelyssä ja sitten alkaakin syksyn messu- ja markkinaviikonloppujen suunnittelu. Ensimmäisenä on vuorossa Mämmen messut 4.9. Meille ensimmäinen kerta kun osallistutaan - kivaa!! Tampereen Kädentaidot-messuille järjestämme perinteisen retken su 21.11. Paikkoja voi varata liikkeestä tai myöhemmin verkkokaupan kautta.

Muutama kurssikin on saatu mahdutettua joukkoon: 16.10. skräppäyksen peruskurssit (2 kpl) ja 4.11. Kauniit paketit-paketointikurssi. Korttikurssin päivämäärä on vielä auki mutta selvinnee lähiaikoina. Tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät Silkkivillan verkkokaupasta kohdasta kurssit.

Nyt hetki lepoa ja huomenna taas lankojen kimppuun. Steppiä olis tulossa n. 10 kg, mutta jos ei ihan vielä huomenna :)

-Sirkku



keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kelit ne sen kun vaihtelee. Myrskyjen ja ukkosten vuoksi täällä metsän keskellä on välillä - ja aika usein tänä kesänä - ollut sähköt pois. Niin kuin varmasti monessa muussakin paikassa. Nyt on jo pari päivää ollut sähkönsaanti lähes katkeamatonta joten konettakin uskaltaa jo käyttää.

Projektit etenee minkä etenee.. Blueberry on vihdoinkin valmis, ja sen kuvaukset on edessä lähiaikoina kunhan pääsemme tekemään taas metsäretken :) Pellavakangas tökkii jostain syystä..?? Nyt en ole ollut kutomapäällä ollenkaan. Kaipa sekin etenee ajallaan. Liikaa keskeneräisiä töitä yhtäaikaa ei ole hyväksi minulle.. Niitä on sitten niin helppoa vaan lykätä tuonnemmaksi, ja aloittaa aina jotain paljon kivampaa!

Eli, jouduin sitten itsekin sortumaan tuohon Manoksen Lace-lankaan... Perusteluna se, että pitäähän liikkeessä olla malli siitäkin langasta :D Todellinen namupala: 70% baby alpaca, 25% silkki, 5% cashmere. 50g / n. 400m.





Juu, eikä tuo ole ainoa mikä kutsuu hyllystä hiukka liian häiritsevästi..

Liikkeessä on myös hurja määrä uusia puikkoja. Brittanyt ovat jo tuttuja monelle, samoin Knit Pro vaihtokaapelipyöröpuikot. Uusimpia ovat tanskalaiset eko-puikot. Puikkojen valmistuksessa ei ole käytetty minkäänlaisia myrkyllisiä aineita ja puikkojen valmistukseen käytetty energia on tuulivoimalla tuotettua. Materiaalina tanskalainen pyökki. Lisäksi puikot tulivat yhdessä nipussa laatikossa ja niissä ei ole minkäänlaista pakkausta! Erikoisuutena näissä puikoissa ovat 20 cm pitkät (lyhyet..) neulepuikot.




Eko-puikot ovat hinnaltaankin hieman edullisempia kuin esim. tavalliset bambupuikot :)

Kesän aikana Kaisa on ommellut pussukoita, hattuja ja kasseja. Kassimallit ovat vielä kehittelyn kourissa, mutta tässä muutama pussukka + puikkopussi jotka ovat tuotannossa.



Kaikissa pussukoissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, eli lahjoitus- ja kirpparikankaita. Mallit ja kuosit luonnollisesti muuttuvat aina saatavilla olevan materiaalin mukaan :)

Intialaiset leimasimet loppuivat heti alkuunsa, ja nyt odotellaan jo innolla uutta erää jonka pitäisi saapua ihan näinä päivinä! Lokakuussa Silkkivillassa on skräppäyskurssi joten siihen mennessä täydennämme leimasinvarastoa kunnolla tuohon tarkoitukseen sopivan kokoisilla ja mallisilla leimasimilla. Kurssikalenteri ilmestyy piakkoin Silkkivillan sivuille kohtaan kurssit.