sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Kehrääminen on mielenkiintoista!

Nyt pääsin minäkin kokeilemaan värttinallä kehräämistä! Tosin en vielä ole saanut mitää opetusta asiaan - mitä nyt Merja ja Enja näyttivät omia kokeilujaan ja kertoivat miten homman PITÄISI sujua. No joo. Ei se sitten ollutkaan ihan niin helppoa kuin kuvittelin, mutta tässäkin lajissa harjoitus tekee paremmaksi - ainakin toivon niin :) Työkaluina siis värttinä ja villaa. Muitakin kuituja pitää kokeilla kunhan ensin saan jonkinlaisen tuntuman värttinään.
Merjan ja Enjan kehrääminen näytti niin helpolta! Eli tosiaan harjoittelu ja hyvä opettaja auttava asiaa paljon. Susanne on käynyt Jyväskylän liikkeessä opettamassa naisia. Minulla on hieman muutenkin tapana oikaista ja mennä ns. latvasta puuhun... Joten tämä ensimmäinen kötöstys ei vielä ihan toivotulta (langalta?) näytä.


Kokeilin myös kehrätä hahtuvasta josta tulikin paljon tasaisempaa tulosta - mutta ei niin mielenkiintoista! Onneksi saamme asiaan ammattiapua - Susanne tulee pitämään kehräyskurssia 18.4. Spektriin. Odotan innolla kurssia koska mielessä siintää jo vaikka mitä ihanuuksia mitä haluaisin kokeilla :D Susanne kehrää myös rukilla joka sekin kiinnostaa. Jostain syystä minulla on aina ollut kummallinen kiinnostus erilaisiin koneisiin (paitsi tietokoneisiin...) . Rukilla olen kehrännyt aikoinaan koulussa Mikkelissä, mutta kertakokemus tästä lajista ei oikein riitä.

Tässä vielä ihan vertailun vuoksi Enjan tekemä mallipätkä lankaa. Miten se on noin tasaista...???Silkkivillan arjessa on taas tapahtunut muutoksia. Merja joka on pitänyt Jyväskylän liikkeen ohjaksia käsissään siirtyy nyt uusille urille. Lämpimät kiitokset Merjalle kaikesta ja onnea uuteen haasteeseen! Onneksi hän tuuraa meitä silloin tällöin jatkossakin:) Jyväskylässä jatkaa Enja jonka moni on varmaan siellä jo tavannutkin. Lisäksi Jyväskylän liikkeen aukioloaikoihin tulee pieniä muutoksia: pidämme liikkeen arkisin auki 10.30 - 17.30 ja lauantait suljettuna. Ja jos pitää kiirettä ehtiä puoli kuuteen niin soitto auttaa asiaa - palvelua saa tarvittaessa myöhempäänkin!

Nyt lähden viettämään ½ vapaapäivää :D Lenkille, syömään ja ettonet päälle - mitäpä sitä muuta kaipaisi!


-Sirkku-

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kehrääminen on koukuttavaa, varokaa vaan ;) Lauantait suljettu on huono homma, täältä maalta lähdetään "kaupunkiin" nimenomaan lauantaisin...

Sirkku kirjoitti...

Juuri tuota vähän pelkäänkin, että kun kehräämiseen pääsee kiinni niin muut asiat saattavat jäädä...
Lauantaisin (ja sunnuntaisin) Silkkivilla palvelee edelleen Spektrissä josta löytyy koko valikoima lankoineen, matonkuteineen yms. :)