torstai 17. kesäkuuta 2010

Pitkästä aikaa!

Tästä blogista uhkaa näköjään tulla vain kesäblogi.. Todellinen syy totaaliseen hiljaisuuteen on se, että salasana unohtui. Noloa mutta totta. Minut tuntevat eivät tätä todennäköisesti ihmettele lainkaan. Ja onhan sitä ollut kaikenlaista touhuakin tässä vuoden aikana!

Vuosi on todellakin kulunut äkkiä, tuntuu siltä, että ihan vasta lellittiin niitä meidän viimeisiä kissavauvoja... Nyt ei ole lisää kissoja tullut, eikä ole tulossa - huh. Edellinen pesue sai hyvät kodit ja voivat hyvin :) Kotona jyrsijäkantaa harventavat vain Helmi ja Pamela - mammalle tuodaan tuliaisia lähes päivittäin.

Mutta on sitä käsitöitäkin tehty! Malleja suunnitellaan ja testataan, kirjoitetaan ohjeita ja joskus joku päätyy ihan valmiiksikin astikin :) Nyt on käsittelyssä ollut Butterfly-huivi joka on siitä kiva malli, että sitä voi soveltaa lähestulkoon mihin vain lankaan. Ja sopii sekä suorakaiteen- että kolmiomalliseen huiviin. Helppo myös pitsineuleita aloittelevalle, ja konkari tekee huivin muutamassa illassa.Tämä versio on tehty Silkkivillan omasta Sivi-langasta joka on käsin värjätty 75% villa+25%polyamidilanka. Eli sopii siis kaikenlaisten vaatteiden ja asusteiden valmistamiseen. Tässä nurja puoli on neulottu nurin jotta oikea puoli on sileämpi.
Tässä taas on käytetty Katian Bombay-lankaa (100% puuvilla). Nurja puoli on neulottu oikein joten tällä ei ole niin selvää oikeaa puolta = käy miten päin vaan :)

Ja työn alla on vielä yksi versio: Big Butterfly joka levenee reippaammin reunoista. Tällä tekniikalla saa helposti pieniä kaulahuiveja, eikä tarvi jänskättää riittääkö lanka toiseen reunaan asti.
Työ on vielä puikoilla joten tarkkaa mittaa yläreunasta ei vielä ole.. Lankana Punta Cotton, hand painted HP24.

Ohje näistä on tulossa, ja yritän rukata sen tännekin.


Ei kommentteja: