torstai 24. kesäkuuta 2010

Hyvää Juhannusta!

Nyt on Big Butterfly valmis! Yläreunan pituudeksi tuli reippaat 160 cm ja lankaa meni aika lailla tarkalleen 100g. Mallina mukava pikkukukaulahuivi, ja materiaali on aivan ihanan pehmeää. Tässä muuten on loistava vaihtoehto villaherkille :) Koska malli levenee reippaasti reunoista kannattaa kaikki reunasilmukat neuloa, ja vielä aika löysästi jottei reunat jää tiukoiksi. Itse nostin neulomatta reunasilmukat joten sivuista tuli hieman turhan napakat...

Butterfly-ohje tulee Silkkivillan sivuille, tänne en sitä saanut :( Samoin Big B kunhan pähkäilen sen ensin paperille :D


Sitten kävin Blueberryn kimppuun! Malli on vanha perinteinen, mutta sai uuden nimen langan (värin) ja uuden muodon takia. Lanka on Adriafil Kid Mohair, 80% kid mohair + 20% nylon. 25 g / 230m.
Tässä työssä on nyt kolmannet puikot koetuksella... Ensin tein bambusukkapuikoilla, mutta ei oikein sujunut. Vaihdoin addeihin mutta ei vieläkään lähtenyt menemään - puikot olivat liian tylsät tähän malliin. Nyt silmukoita sujauttelevat teräväkärkiset Knit Pro-puikot ja johan lähti sujumaan! Puikkovalinnalla on siis aika iso merkitys työn sujumiseen - tässä se tuli taas todistettua. Huivin koosta ei vielä ole visiota, eka kerä on lopuillaan. Kahdesta tullee sopiva hartiahuivi..? Pianhan se nähdään :)
Ohjetta tähänkin teen jossain vaiheessa, ja sekin tulee ohjesivulle aikanaan.

Tänään vielä liike on normaalisti auki ja illalla on tietysti Neulojaiset! Ihania iltoja: paljon neuleita, naurua ja tarinoita. Ja naisilla on sitten loistavia ideoita :) Äänekoskella on joka toinen torstai iltatori ja naisten ehdotuksesta pidämme kesän Neulojaisia myös torilla!! Ensimmäisen kerran siirrämme jakkaramme ja itsemme torille 15.7. Piti mennä jo 1.7. mutta yhteensattumien vuoksi startti siirtyy kahdella viikolla. Mukaan vaan kaikki!! Tarkemmin ajoista ym. lähempänä.

Juhannusaattona liike on auki 9 - 13, ja Juhannuspäivänä kauppakeskus on suljettu. Sunnuntaina palvelemme normaalisti 12 - 18. Ja viime vuoden tapaan Juhannuksen jälkeen liike on auki MYÖS maanantaisin - tosin ei ihan 19:ään saakka..

Kunhan selviän Blueberrystä minua odottaa uusi haaste: pieni jakku joka pitää muokata saumattomaksi. Siinäpä ajanvietettä juhannukseksi jos vaikka keli äityy kovin häijyksi :) Mukavaa ja turvallista Juhannusta kaikille!!
Ei kommentteja: