torstai 8. heinäkuuta 2010

Lämmintä niin kuin heinäkuussa pitääkin :)

Mukavaa, että on lämmintä. Mutta rajansa kaikella! Tänään mittari näyttää "vain" +20 astetta ja on pilvistä - ihanan tervetullut huokaisuhetki kuumuuden jälkeen. Kuumasta ilmanalasta huolimatta töitä tehdään ahkerasti koko ajan. Onneksi liikerakennuksessa on ilmastointi, muuten kyllä jäisi kutomiset ja loimien luomiset näillä keleillä!

Tämän hetken projekti on pellavakankaan kutominen. Tarkoitus oli tehdä kuultokudospohjaa johon asiakkaat voivat itse pujottamalla tehdä haluamiaan kuvioita. No, loimi tuli tehtyä sattuneista syistä aika lailla paksummasta langasta mitä olin ajatellut, ja lopputulos on myös sen mukainen. Eli nyt sitten tehdään kuvakudospohjaa :) Seuraava erä, eli valkaisematon, tulee sitten ihan oikeasta langasta joten se on kuultokudospohjaa. Liikkeessä on malli kuultokudoksesta ikkunassamme ja se on herättänyt kovasti ihastusta. Malli on äitini suunnittelema ja tekemä eikä luonnollisesti ole myynnissä... Mutta mallin siitä saa ja tekeminen onnistuu pujottamalla mainiosti.

Saumaton jakku on loppusuoralla, siitä kuvaa kunhan saan sen jonkun päälle. Malli on helppo ja nopea tehdä, mutta koon viilaminen ei ollutkaan ihan helppoa. Projekti jatkuu kunhan taas mietin vähän aikaa :D

Välipalatyönä tein pari kesäistä huivia. Tässä toinen niistä, vielä keskeneräisenä. Tähän malliin sopii hyvin puuvilla/viskoosi-, tai puuvilla/bambulanka hyvän laskeutuvuuden vuoksi.


Tämä huivi on tehty M&K Flox Star- langasta. Pinta on elävä, mutta ei laskeudu niin hyvin kuin esim. enemmän viskoosia sisältävä Brisa-lanka.
Tässä pintaa lähempää. Anteeksi, että kuva ei ole tarkka - opettelen vielä tulemaan toimeen lainakameralla.. Mutta tässä ohje huiviin :)


Lankaa 100g.
Puikot langan puikkosuosituksen mukaan.
Mallikerta on 4s, ja reunoihin on lisätty yhdet reunasilmukat.

Luo 30s.

1. krs: neulo 1 s. oikein. * Neulo 2 s oikein yhteen etureunoista. Tee langankierto. Neulo 2 s o yhteen takareunoista *. Toista * - * ja neulo viimeinen silmukka oikein.

2. krs = nurja puoli: Neulo ensimmäinen s oikein. 1 nurin, * neulo langankierto ensin nurin (älä päästä silmukkaa vas. puikolta) ja sitten vielä sama silmukka oikein. 2 s. nurin * Toista * - * kerroksen loppuun.

Päihin voi halutessaan lisätä hapsut - ne antavat lisää painoa huiville ja se laskeutuu paremmin.

Nyt suuntaan kohti Hirvaskangasta - tänään on taas Neulojaiset :D


Ei kommentteja: