keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kelit ne sen kun vaihtelee. Myrskyjen ja ukkosten vuoksi täällä metsän keskellä on välillä - ja aika usein tänä kesänä - ollut sähköt pois. Niin kuin varmasti monessa muussakin paikassa. Nyt on jo pari päivää ollut sähkönsaanti lähes katkeamatonta joten konettakin uskaltaa jo käyttää.

Projektit etenee minkä etenee.. Blueberry on vihdoinkin valmis, ja sen kuvaukset on edessä lähiaikoina kunhan pääsemme tekemään taas metsäretken :) Pellavakangas tökkii jostain syystä..?? Nyt en ole ollut kutomapäällä ollenkaan. Kaipa sekin etenee ajallaan. Liikaa keskeneräisiä töitä yhtäaikaa ei ole hyväksi minulle.. Niitä on sitten niin helppoa vaan lykätä tuonnemmaksi, ja aloittaa aina jotain paljon kivampaa!

Eli, jouduin sitten itsekin sortumaan tuohon Manoksen Lace-lankaan... Perusteluna se, että pitäähän liikkeessä olla malli siitäkin langasta :D Todellinen namupala: 70% baby alpaca, 25% silkki, 5% cashmere. 50g / n. 400m.

Juu, eikä tuo ole ainoa mikä kutsuu hyllystä hiukka liian häiritsevästi..

Liikkeessä on myös hurja määrä uusia puikkoja. Brittanyt ovat jo tuttuja monelle, samoin Knit Pro vaihtokaapelipyöröpuikot. Uusimpia ovat tanskalaiset eko-puikot. Puikkojen valmistuksessa ei ole käytetty minkäänlaisia myrkyllisiä aineita ja puikkojen valmistukseen käytetty energia on tuulivoimalla tuotettua. Materiaalina tanskalainen pyökki. Lisäksi puikot tulivat yhdessä nipussa laatikossa ja niissä ei ole minkäänlaista pakkausta! Erikoisuutena näissä puikoissa ovat 20 cm pitkät (lyhyet..) neulepuikot.
Eko-puikot ovat hinnaltaankin hieman edullisempia kuin esim. tavalliset bambupuikot :)

Kesän aikana Kaisa on ommellut pussukoita, hattuja ja kasseja. Kassimallit ovat vielä kehittelyn kourissa, mutta tässä muutama pussukka + puikkopussi jotka ovat tuotannossa.Kaikissa pussukoissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, eli lahjoitus- ja kirpparikankaita. Mallit ja kuosit luonnollisesti muuttuvat aina saatavilla olevan materiaalin mukaan :)

Intialaiset leimasimet loppuivat heti alkuunsa, ja nyt odotellaan jo innolla uutta erää jonka pitäisi saapua ihan näinä päivinä! Lokakuussa Silkkivillassa on skräppäyskurssi joten siihen mennessä täydennämme leimasinvarastoa kunnolla tuohon tarkoitukseen sopivan kokoisilla ja mallisilla leimasimilla. Kurssikalenteri ilmestyy piakkoin Silkkivillan sivuille kohtaan kurssit.2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Hei!

Kivoja noi pussukat! :)
skräppäys onkin mulle, pientä koulussa tehtyä kokeilua lukuun ottamatta aivan uusi osa-alue.. pitäisi joskus perhetyä.. ehkäpä silkkivillan kurssilla? :)

Mullakin on muutes uus blogi!

-Sirkku- kirjoitti...

Moi!

Skräppäys on mulle ihan outo juttu, mutta onneksi kurssin pitäjä on ammattilainen :)En edelleenkään (vielä..?) ole hurahtanut askarteluhommiin, mutta saas nähdä mitä tapahtuu kun Mira aloittaa kurssin :D